Distriktsköterska: Min väninna tog sitt liv efter ECT


Distriktssköterska berättar om sin väninna som tog sitt liv efter elchocker (ECT)

”Min väninna tog sitt liv efter psykiatrins elchocker (ECT)

Psykiatrins elchocker är en lobotomi av hjärnan med ström.

Detta är ett vittnesmål av en förtvivlad distriktssjuksköterska vars väninna tog sitt liv efter ECT och vars mormor också förstördes av elchocker.

Jag har arbetat många år inom sjukvården, därav 17 år inom psykiatrin. Nu arbetar jag som distriktssjuksköterska. I dag skäms jag över ECT-behandlingen som psykiatrin tror ska hjälpa deprimerade människor. Jag var själv med då de gav patienterna denna behandling. Då förstod jag inte bättre. Jag insåg inte vilka skador dessa människor fick då av ECT. Det är en lobotomi av hjärnan med ström. Nu, efter många år och efter att ha sett nära vänner som har blivit drabbade av detta fruktansvärda övergrepp, förstår jag vilka följder och skador på hjärnan som ECT ger.

Min mormor som var över 80 år fick ECT p.g.a depression. Hon blev efter detta ingrepp ännu mer orolig och tillbakadragen. Min väninna fick ECT-behandlingar och hon blev mer och mer uppgiven. Hon valde själv att lägga in sig under behandlingstiden. Efter två ECT-behandlingar gick hon gick ut från avdelningen och tog sitt liv utan att någon reagerade. En annan väninnas dotter fick ECT-behandling strax efter hon fött barn, för att hon var nedstämd efter förlossningen. Vansinne!

Psykiatrins elchocker sk. ECT-behandling ges till barn, gravida, nyförlösta, gamla människor, unga människor och till människor som inte förstår och själva kan göra sin röst hörd eller som mot sin vilja ges denna behandling om de är inskrivna på LPT.

Så tragiskt och fruktansvärt att ECT inte uppmärksammas och omgående förbjuds! Detta är lobotomi av hjärnan med ström. Lobotomi förbjöds efter många år och efter att många liv förstörts. Nu är det dags att denna så kallade ECT- behandling omedelbart upphör och att de drabbade får upprättelse!”

Distriktssköterska

Personerna på bilden har inget med texten att göra.

  Skriv på uppropet här!

  Vi kräver:

  1) att Socialstyrelsen ändrar sina nationella riktlinjer och förbjuder elchocker som ett behandlingsalternativ till barn och ungdomar och 2) att det lagstadgas om ett förbud mot att ge elchocker till barn och ungdomar. Listan med alla namn och respektive persons bostadsort kommer att skickas till myndigheter och politiker.
  Obs! Skriv endast på en gång. Det är bättre att du istället sprider uppropet till andra.

  * Ditt förnamn:

  * Efternamn:

  * Din titel eller yrke:
  Du behöver inte ha erfarenhet i detta område. Exempel: studerande, forskare, legitimerad läkare, vaktmästare, legitimerad sjuksköterska, lärare, ECT-skadad, anhörig till ECT-skadad, företagare, föreningsföreträdare, undersköterska, arbetssökande.

  * E-post - visas inte och lämnas aldrig ut:

  * Din hemstad eller kommun:

  Eventuellt meddelande:

  Frågor? Du kan nå mig här: peterularsson(på)gmail.com